Glade hjul - prosjektbeskrivelse

Les vår blogg fra:

Afghanistan Australia Burundi Egypt India Irland Isle of Man Kongo Nederland Nord-Irland Norge Skottland Sverge Zambia Zimbabwe

 

Les i bloggen vår om:

Bøker Dykking Foto Fotturer Friluftsliv Jakt og fiske Judo Kajakk Mat og drikke Ski Sykkel Trening 
Helsport

Kokatat

 Vil du ha denne plassen?
Kontakt oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A&B Blogg 2008:

 


bilde Tilbakeblikk fra hine hårde dager
Det var i hine hårde dager da vi alle trente judo morgener og kvelder så blod og melkesyre sprutet. Ja, vi trente så mye og med en så voldsom iver at vi ble både sterke, veltrente, selvsikre og delvis idrettsinvalide alle sammen.

Åpent Trøndersk Mesterskap i Levanger var en av de selvskrevne høydarene i vårt judoår, hvor vi kunne møtes og banke hverandre opp ...
bilde Jobb og topptur
Da Birgit skulle besøke en lab i Konstanz, sør-Tyskland, tok vi oss begge fri en fredag og dro på en todagers topptur. Resultatet blei to nye 1000-topper: Gulmen og Kirchlespitz i henholdsvis Sveits og Liechtenstein. Bilder fra toppene her.

- Spesielt Gulmen var en fin plass, ellers kan det rapporteres at Vaduz er en by hvor de prøver å overgå seg selv i usmakelig kunst. Gågata er overstrødd med stygge skulpturer, og den styggeste av dem alle er også den største. Den forestiller antakelig noen hester med noen veldig store byller...Svalbard Padletur på Svalbard sommeren 2008
Bilder fra sommerens padletur ligger her!!
- og et dikt, ført i pennen av Anders Levoll, tydelig inspirert av Svalbards natur!

Vi kommer til å legge ut en artikker og et par historier etterhvert, men det kan ta en stund, for først skal det komme en artikkel på trykk i Friluftsliv. Vi ønsker fortsatt å rette en spesiell takk til Sponsorene våre som gjorde turen mulig.

Her kan du se Birgit i en reklame for Friele (pdf) og i en reklame for Kokatat:

Kokatat

som har vært på trykk i henholdsvis Sea Kayaker og Friluftsliv.
Anders har fått plass i Kokatatkatalogen for 2009 (pdf)Bryllup Bryllupet vårt
27.juni 2008 giftet vi oss i Svalbard kirke.

Noen bilder fra begivenheten:
Bryllupsbilder Foto: Eirik Berger
Bryllupsbilder Foto: Ånund Ryningen
Familien(e) på tur(er) dagen derpå Foto: Ånund Ryningen, Anders Levoll og Birgit Ryningenbilde Forberedelser
Det er mange som lurer på hvordan det går med forberedelsene våre. Det går igrunnen ganske bra, og en bitteliten smakebit på noe av det vi bedriver tiden vår med nå om dagene kan leses her (pdf)
bilde Div bilder:
- Lavvobilder fra 17. mai helga ved Tømmerholtdammen og helga etter på Dovrefjell.
- Mer eller mindre vellykkede støttetak i Jonsvannet
- En smakebit på maten vi skal ha med
- Generelle forberedelser

bilde bilde Mistet
Vi har mistet elgen vår. Den er stor og brun og har lange ører. Den lyder navnet Elgen og er snill og rolig og spiser helst Hvitveis. Ta kontakt om du ser henne, hun er dypt savnet.bilde Pinsepadling i Selbusjøen
Vi var så heldige å få med oss Lars og Marit på padletur i Pinsehelga - så fikk vi ferska ned både Aurora, Borealis, Sivert og Fridtjof. Det skulle vise seg at Lars og Marit tok oppgaven med nedfersking litt vel alvorlig og både Aurora og Sivert fikk seg en runde med halve eskimoruller. Og hvem skulle vel tro at vi kom til å sitte værfast ved Selbusjøen i pinsa? Men så har vi altså opplevd det og :)
Noen bilder og en liten historie fra turenbilde Da de nye kajakkene fikk navn
Her for leden morgen var vi tidlig på kaia i Trondheim for å hente to flunkende nye kajakker fra Cobolt Kayaks . Ved første anledning var det ut på tur for å teste de knall røde vidundrene. Vi pakket med oss ull og gule tørrdrakter fra Kokatat (som vi heller ikke hadde testet tidligere), nye karbon årer og mat som vi hadde tørket i tørkemaskinen vår. Vi kjørte i retning Kristiansund, og stoppet på øya Stabblandet, som vi skulle padle rundt.

Første dagen (dvs kvelden) padlet vi en kort etappe i god motvind og campet i en flott liten vik. Der ble de nye kajakkene våre døpt med Champagne (i alle fall noe ca tilsvarende). Siden den forrige kajakken til Anders heter Aurora, var det naturlig å kalle den nye for Borealis. Jeg ville helst at de nye kajakkene våre skulle hete Gris og Traktor etter de nå avdøde endene til søsteren min med familie, men Anders holdt på Borealis, så jeg måtte finne på noe annet for kajakken min. Siden den forrige min heter Sivert vurderte jeg å kalle den nye for Grey, men siden jeg har skiftet fagfelt siden sist, forkastet jeg det alternativet. Jeg hadde mange gode navneideer, men til slutt forkastet jeg både Ola, Kalde og Sjøpølsa til fordel for Fridtjof.

Etter at begge de nye kajakkene hadde fått sine nye, fine navn, drakk vi samvittighetsfullt opp resten av Champagnen (eller tilsvarende...) og fortsatte turen neste dag. Alle de nye tingene fungerte flott og fint og vi hadde en fin, fin tur med mye vær, men det er en annen historie som vi kanskje kan fortelle om en annen dag.
Noen bilder fra turenAfghanistan Bilde fra Afghanistan på utstilling
Nordic Light International Festival of Photograpy går av staben 1.-7. mai i Kristiansund. Et av bildene som vises i forbindelse med utstillingen, Truth, er av masjerende soldater i Afghanistan tatt av Birgit.

Se flere av våre bilder fra Afghanistan her
Bøker Lesestoff!
Vi har funnet et lite forlag som selger hefter med polarlitteratur på nett! Vi har bestilt nesten alle heftene om Svalbard og er i full gang med lesingen. Forlaget heter Vågemot Miniforlag, og vi anbefaler alle en tur innom sidene deres.


Tørkemaskin Tørkemaskin
Etter at vi har brukt anselige mengder med tid på å tørke kjøtt i stekeovnen (95 grader i 14 timer), har vi kjøpt oss en tørkemaskin som tørker samme mengde kjøtt på 6 timer. Så nå har vi tørket kjøtt, grønnsaker og frukt til vi nesten ikke har hatt annet enn tørrmat i huset. Her forleden dag kjøpte vi en kalkun som veide 6 kg og tørket hele fuglen. Tørkemaskinen kan køpes hos Smart-artikler.

bildeOver Trollhetta med vann i sekken
Det var den gangen Anders og jeg skulle på en øvelse i Trollheimen. Det har seg nemlig sånn at Anders har tilbrakt fem fulle år av sitt liv i marinen og blant annet har han tatt Sjøkrigsskolen. Det hender at han forteller fra tiden i marinen, og da er det enten om at de gjorde ingenting eller at de var på øvelse; ut i skog og mark, sommer som vinter, traske rundt hele dagen og natta med tunge sekker eller pulker og uten mat eller søvn. Det var tider pleier Anders å si, det er så morsomt når man ikke får sove og ikke får spise og man må gå rundt å fryse om natta, for da begynner man å se syner og noen sovner mens de går og så faller noen ned i myrhull og ikke kommer opp igjen og blir helt våte og sølete; ja da ler alle godt, kan du tro.

Her er historien om da vi lagde vår egen øvelse i Trollheimen.