Velkommen til Lynvingen - tur og tøys, Anders og Birgit sine tursider.

Oss

Om oss


Søk i vårt bildearkiv:


Våre Fotoalbum
Video
Utstyrstester
Blogg

 

 

Helsport


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verdensmester eller fargen grønn

Tekst: Lars Levoll

Noen ganger tenker jeg at jeg kunne være verdensmester – den beste til å utføre en eller annen form for aktivitet. En aktivitet som er så godt tilrettelagt for meg at ingen andre kan utføre den bedre. Noen ganger er jeg overbevist om at mitt potensial er enormt; at ingenting er umulig og at ingen er meg overlegen og at det bare er motivasjon og trivsel som hindrer meg i å gjøre tanke til virkelighet.

Verdensmester

Legoklosser er små plaststrukturer med standardiserte inn – og utganger som gjør dem kompatible med alle andre Legoklosser. Legoklosser er enkle biter som kan bygge omtrent hva som helst. Tilgjengelighet, kreativitet og tid kan omsette Legoklosser til infrastruktur, figurer, og fantastiske strukturer – med eller uten mekanikk og forventninger. Om jeg bare tok meg tid.

17 sekunder er tilstrekkelig. 100 timer i motbakke og dyp snø. Skiftende føre og piskende vind med regn, snø eller hagl. Fall som kunne brukket hverdagen i biter og tiden i to. Verkende muskler og langt til hvile, mat og drikke. Noen sekunder i lykkerus er alt som skal til, langsom tid, for å fylle et grått felt med farge i mitt selvportrett – som igjen fyller et grått felt i et større bilde.

Verdensmester faller

Så enkelt er det hele bundet sammen. Vi har en duk over vårt spisebord. Bordet tjener som samlingspunkt for familien ved måltider, besøk eller arbeid med lekser og annet. Duken bærer spor etter 1000 timer med fargestifter og tusjer. Duken har færre grå felt for hver dag som går. 1000 timer med fargestifter og 17 sekunder magi finner sin plass i en større mosaikk - og gir mening.

Noen ganger er jeg som en Legokloss. Jeg faller på plass mellom andre klosser, gir mening til andre og får mening tilbake. Jeg er meg selv og likevel med andre. Jeg gir farge og form til fantastiske strukturer og har utsikt og innsikt til en uendelig palett av farger og former. Jeg bytter gjerne 100 timer mot 17 sekunder for å bli fargen grønn. Noen ganger tenker jeg at en verdensmester er et grått felt.