Glade hjul - prosjektbeskrivelse

Les vår blogg fra:

Afghanistan Australia Burundi Egypt India Irland Isle of Man Kongo Nederland Nord-Irland Norge Skottland Sverge Zambia Zimbabwe

 

Les i bloggen vår om:

Bøker Dykking Foto Fotturer Friluftsliv Jakt og fiske Judo Kajakk Mat og drikke Ski Sykkel Trening 
Helsport

Kokatat

 Vil du ha denne plassen?
Kontakt oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lynvingen Telegrambyrå

Vi har nylig startet opp vårt eget telegrambyrå! Her tar vi utgangspunkt i viktige saker og gjør litt gravende journalistikk - stort sett basert på egen fantasi. Selvom alt som publiseres her har rot i virkligheten, garanterer vi ellers ikke for sannhetsgehalten. Meningen med det hele er å skape morsom lesing samtidig som vi med dette sender et sleivspark til mye av den meningsløse journalistikken som i dagens media presenteres som seriøs.

 

Vær og laden i Sharm-el-Sheikh

Vår faste lokale vær- og klimaobservatør Theodor Brattkneik har, i anledning vinterens kuldebølge fra de arktiske farvann, valgt å legge sin faste observasjonsrunde utenom Estenstadvegen for en ukes tid. Etter eget utsagn fordi han ”behøver en rekalibrering av sanseorganene etter vinterens til nå noe unormale temperaturutvikling, i tillegg til en nødvendig opptining av kvikksølvtermometeret”.

- Les mer

Jordfeil

Det har vært tildels spente tilstander i en av husstandene i den delvis uavhengige og delvis anerkjente skogsenklaven i Estenstadmarka - dette kan vår faste deltidsområdereporter Theodor Brattkneik melde via brevpost etter å ha deltatt i en større kjellerrydding under en av sine daglige meteorologiske observasjonsturer i området.

 

- Les mer

Istid i Estenstadmarka

Det er ikke bare flate øystater i flomålet i Stillehavet som sliter grunnet den siste tidens klimaendringer, også delvis uavhengige (mtp ved- og snøforsyning) skogsenklaver i Estenstadmarka har fått merke klimaet på kroppen (og kjøretøyet).

 

- Les mer

insekt

Insekter i ferd med å overta kloden

Etter at forskere har bevist rent matematisk at insektskolonier følger de samme biologiske reglene som enkeltindivider, har miljøvernere over hele kloden gått sammen om et opprop til verdens politikere.

- Les mer

Snøskuterulykke

Snøskuterkollisjon avslørt som eksperiment

Den av Svalbardposten tidligere meldte hendelsen der to snøskutere frontkolliderte i Adventdalen, som først var trodd å være et rent trafikkuhell – dalen er jo tross alt ikke mer enn noen kilometer bred på sitt smaleste – har nå blitt identifisert som en planlagt hendelse fra begge de involverte parter. Dette kan vår faste Svalbardkorrespondent; 2. nedlastingsassistent hos Svalsat, Harry D. Disken berette i en hastemelding sendt på mellombølgen, godt hjulpet av det for tiden lave ioneinnholdet i øvre deler av atmosfæren.

- Les mer

jordskjelv

Jordskjelvfrykt på Svalbard

Den fryktelige jordskjelvkatastrofen i det Karibiske hav har tent frykten for liknende naturkatastrofer også hos Svalbards befolkning.

- Les mer