Glade hjul - prosjektbeskrivelse

Les vår blogg fra:

Afghanistan Australia Burundi Egypt India Irland Isle of Man Kongo Nederland Nord-Irland Norge Skottland Sverge Zambia Zimbabwe

 

Les i bloggen vår om:

Bøker Dykking Foto Fotturer Friluftsliv Jakt og fiske Judo Kajakk Mat og drikke Ski Sykkel Trening 
Helsport

Kokatat

 Vil du ha denne plassen?
Kontakt oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Test av GoPro HD Hero videokamera

 

Gopro

 

GoPro HD Hero er et lite videokamera laget primært for å brukes i situasjoner der du kanskje ikke ville dratt fram et ”vanlig” videokamera. Det kan for eksempel være på sykkel, i kajakken i dårlig vær, festet til surfebrettet, når du dykker og liknende.

Kameraet er lite og lett, størrelsen er som et par fyrstikkesker. Betjeningen er også meget enkel; to knapper er alt som er på kameraet – en for å slå av og på kameraet og en for å starte og stoppe opptak. For å sette de ulike innstillinger brukes de samme to knapper (i kombinasjon med en liten LCD skjerm som sier hvilke innstillinger du har satt), det kreves bare litt mer trykking i ulike kombinasjoner – dette er for så vidt et greit og oversiktlig system, men man bør gjøre de innstillinger som skal gjøres på forhånd. Når du er på vei inn i den neste brytende bølgen med kajakk kan det være i seneste laget å begynne å plundre med andre innstillinger enn av og på.

Kameraet har ingen bildeskjerm der du kan se hva du filmer, dette er gjort dels for å spare plass og vekt og dels for å spare batteri. Du kan kjøpe en skjerm for å koble på baksiden av kameraet, men dette bygger selvsagt kameraet noe større og tyngre. Jeg har ikke hatt noe egentlig behov for skjerm foreløpig siden vi stort sett har benyttet kameraet som hode-/ hjelmkamera – da får du jo uansett ikke sett hva du filmer på skjermen.

Kameraet er i seg selv ikke spesielt robust eller vanntett, dette sørger derimot det medfølgende beskyttelseshuset for. Kamerahuset bygger ikke spesielt mye (beskyttelseshuset til kameraet med påmontert bakskjerm bygger noe større), og jeg har ikke opplevd det som veldig sjenerende å ha kamera med beskyttelseshus festet på hodet over lengre tid. Huset kommer i to ulike varianter; et med åpent bakdeksel for bedre lydkvalitet og et med lukket bakdeksel for den vanntette løsningen. Det vanntette huset skal, ifølge GoPro, holde kameraet tørt til 60 m dyp. Jeg har kun benyttet kameraet med det vanntette huset, maks dybde det er prøvd på har vært 25 m. Det vanntette huset er også et naturlig valg når vi benytter kameraet når vi padler kajakk.

Kameraet kan ta opp video i ulike oppløsninger, den høyeste er 1080p. I høyeste oppløsning har kameraet et synsfelt på 127 grader, for de lavere oppløsningene har det et synsfelt på 170 grader. Videokvaliteten er meget god - det har sine begrensninger når det kommer til lysstyrke, men i dagslys må jeg vel si at jeg er imponert over hvor gode opptak det gir. Noe som hadde gjort det enda bedre hadde vært en innebygget bildestabilisator, men det fungerer greit også uten.

Opptaket lagres på SD kort, maks størrelse er 32 GB. Batterikapasiteten er oppgitt å gi 2,5 timer opptak – dette ser ut til å stemme etter at batteriet har fått noen opp- og utladinger. Et 16 GB kort gir omtrent 2,5 timer opptak i 1080p oppløsning, altså omtrent like lang tid som standardbatteriet varer.  

Bra:

  • Lite og lett
  • Svært enkelt og anvendelig og åpner mange nye muligheter for filming
  • Kamerahuset er solid og gir god beskyttelse
  • Relativt rimelig
  • God videokvalitet
  • Det medfølger mange ulike festemekanismer for å sette fast kameraet for eksempel på dekk på kajakken, på hjelmen, på biltaket etc.
  • Kan lades både med USB kabel og egen separat lader (ekstrautstyr)

 

Kunne vært bedre:

  • Den konvekse linsen på kamerahuset gjør at kameraet ikke klarer å fokusere helt under vann. GoPro sier at kamerahus med flat linse som løser problemet er på trappene.
  • Enda bedre batterikapasitet – batterier er jo ofte det svake ledd på elektronisk utstyr…

 


Gopro

Padling i Snillfjorden

Gopro

Padletur i Sylan

 

 

 

 

 

 

 

 


Tenting, camping and cabin life - Images by Lynvingen