Glade hjul - prosjektbeskrivelse

Les vår blogg fra:

Afghanistan Australia Burundi Egypt India Irland Isle of Man Kongo Nederland Nord-Irland Norge Skottland Sverge Zambia Zimbabwe

 

Les i bloggen vår om:

Bøker Dykking Foto Fotturer Friluftsliv Jakt og fiske Judo Kajakk Mat og drikke Ski Sykkel Trening 
Helsport

Kokatat

 Vil du ha denne plassen?
Kontakt oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helsport Gimle 4

 

Helsport Gimle 4

Vi har benyttet Helsports teltmodell Gimle 4 på vår sykkeltur i Skottland, Irland og Isle of Man sommeren 2010. I hovedsak er vår konklusjon at Gimle 4 er et praktisk og romslig telt med et akseptabelt volum i sammenpakket tilstand. Vi vil trekke fram høyden inne i teltet som en av de klareste fordelene.

Teltet har overraskende god vindstabilitet med tanke på at det er laget mer med tanke på komfort enn ekstremvær. Om økt vindstabilitet er ønskelig kan vi for eksempel sette en bardun i hvert bardunfeste i stedet for to fester per bardun slik det er nå. Teltet hadde ca 30 opp- og nedslagninger og ble brukt i ca 40 døgn.

Nedenfor følger en liste over positive og negative erfaringer samt noen forslag til forbedringer: - Takhøyden i teltet er meget god. Vindstabiliteten kunne vært bedre, men om man setter på ekstra barduner som nevnt ovenfor vil nok dette bedres til en viss grad.

 • Samleposen for ”døra” på innerteltet (den som er i bruk når en kun benytter seg av myggnettingen i åpningen til innerteltet) henger med når en går inn og ut av teltet. Siden man stort sett bare opererer glidelåsen nærmest åpningen i ytterteltet hver gang man går inn og ut av innerteltet, kan denne samleposen med fordel flyttes til den andre siden av innerteltåpningen. På den måten slipper man å dra hele samleposen til sides hver gang man går inn og ut.
 • Vinduet over inngangen til teltet er en fin detalj som bidrar til både å få lys inn samt å kunne kikke ut uten å åpne inngangen. Plasten vinduet er laget av virker derimot litt svak, vi opplevde at den fikk hull når teltet lå sammenrullet i posen. Den sannsynlige årsaken til dette er at vinduet lå mot en eller flere av strammelåsene på bardunene. Vinduet kunne med fordel ha vært laget av et sterkere materiale.
 • Sømmene rundt vinduet var utført dårlig. Noen av dem gikk opp og i andre ble det lekkasjer. Det er selvfølgelig mulig å impregnere sømmene, men det er likevel påfallende at de eneste sømmene med lekkasje var de som holdt vinduet på plass. Det er mulig det er den fleksible plasten som vinduet er laget av som er skyld i lekkasjene, en mulig utbedring er å benytte et mindre fleksibelt stoff til vindu.
 • På grunn av den store høyden til teltet får stengene relativt stor bøyning, dette gjelder spesielt de korte tverrstengene. Vi opplevde ett stangbrekk på turen, det er mulig årsaken til det var uforsiktighet under oppsetting eller en svakhet i stangen, men om bøyningen på stengene kunne gjøres mindre ville nok stangbrekk også blitt mindre sannsynlig. En måte å gjøre det på, og samtidig beholde dagens høyde på teltet, er å vinkle tverrstengene slik at de ikke står vinkelrett på hovedstangen. Man vil selvsagt endre teltets geometri noe ved å gjøre dette, men innvendig volum burde ikke bli endret så mye.
 •  


   

  Islay

  I hagen til et hotell på Islay

  Skottland

  Et sted i Skottland

  Skottland

  Et annet sted i Skottland

  Selbu

  Morgen ved Selbusjøen

  Isle of Man

  Morgen på Isle of Man

  Irland

  Morgen i Irland

  Skottland

  Camping i Skottland

  Skottland

  Camping i Irland

  Sylan

  Padletur i Sylan