Glade hjul - prosjektbeskrivelse

Les vår blogg fra:

Afghanistan Australia Burundi Egypt India Irland Isle of Man Kongo Nederland Nord-Irland Norge Skottland Sverge Zambia Zimbabwe

 

Les i bloggen vår om:

Bøker Dykking Foto Fotturer Friluftsliv Jakt og fiske Judo Kajakk Mat og drikke Ski Sykkel Trening 
Helsport

Kokatat

 Vil du ha denne plassen?
Kontakt oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helsport Isfjorden sovepose

 

Isfjorden

 

Produktet har vært testet i en periode på 30 dager under en padletur med kajakk på Spitsbergen. Været har variert fra sol og vindstille til kuling med storm i kastene og snø. Temperaturen har variert mellom ca -1 grader C til +10 grader C. Antall deltakere på turen var to stykker.

Soveposen ga et jevnt over godt inntrykk og vi vil gi den vår anbefaling. Det skal nevnes at soveposen ikke har vært benyttet i temperaturer i nærheten av det som blir oppgitt som komfort- og ekstremtemperaturer, men de har til gjengjeld stort sett vært våte eller fuktige mesteparten av tiden de har vært brukt. Under følger noen kommentarer både av hva vi syntes var bra og hva vi mener kan forbedres:

Bra:
- Soveposen har beholdt isoleringsevnen hele tiden og har under hele turen vært varm nok. Dette gjelder også når soveposen har vært våt og fuktig. Det har kun vært benyttet undertøy på kroppen når vi var i posene.
- Soveposen har god fukttransport, den kjennes tørr ut inni selv når den har et betydelig fuktinnhold (våt på utsiden).

Mindre bra:
- Soveposen er nokså trang og er vanskelig å bevege seg i. Dette er jo et tiltak for å bedre holde varmen i lavere temperaturer, men under de forhold vi benyttet den i kunne den gjerne vært litt mer romslig. Med tanke på tiltenkt bruksområde og ønsket om minst mulig volum og vekt er dette ingen kritikk.
- Vi opplevde at en av sømmene gikk opp slik at vi måtte sy den. Dette kan ha vært en produksjonsfeil, men er likevel noe som ikke bør forekomme på soveposer under normal bruk.